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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoFABRIS, L. B.; FOLONI, J. S. S.; SANTOS, D. H.; CALONEGO, J. C.; SILVA, P. C. G. da; BRANCALIÃO, S. R. Production and quality of forage cane based on variety, row spacing and time of harvest. Global Advanced Research Journal of Agricultural Science, v. 3, n. 1, p. 16-23, Jan. 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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2.Imagem marcado/desmarcadoFABRIS, L. B.; GOMES, H. R.; DOMINGUES, F. N.; FOLONI, J. S. S.; ZANET, C.; SANTOS, D. H. Composição bromatológica da silagem de dois cultivares de cana-de-açúcar tratadas com doses crescentes de cal virgem. Revista Agrarian, Dourados, v. 6, n. 21, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, D. H.; TIRITAN, C. S.; FOLONI, J. S. S.; FABRIS, L. B. Effects of mineral and organic-mineral phosphate fertilizers on soil fertility parameters. Colloquium Agrariae, v. 9, n. 1, p. 10-17, jan./jun. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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4.Imagem marcado/desmarcadoTIRITAN, C. S.; SANTOS, D. H.; MINUTTI, C. R.; FOLONI, J. S. S.; CALONEGO, J. C. Bromatological composition of shorghum, millet plant and midget-guandu at different cut times in intercropping and monoculture. Acta Scientiarum. Agronomy, Maringá, v. 35, p. 183-190, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFABRIS, L. B.; FOLONI, J. S. S.; CALONEGO, J. C.; SANTOS, D. H.; SANTOS, G. S.; SILVA, P. C. G. Produtividade e desempenho de cana soca cultivada em diferentes espaçamentos e doses de adubação nitrogenada em cobertura. Revista Agrarian, Dourados, v. 6, n. 21, p. 252-258, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, D. H.; TIRITAN, C. S.; FOLONI, J. S. S. Efeito residual da adubação fosfatada e torta de filtro na brotação de soqueiras de cana-de-açúcar. Revista Agrarian, Dourados, v.5, n.15, p. 1-6, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, D. H.; SILVA, M. de A.; TIRITAN, C. S.; FOLONI, J. S. S.; ECHER, F. R. Qualidade tecnológica da cana-de-açúcar sob adubação com torta de filtro enriquecida com fosfato solúvel. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, Campina Grande, v. 15, n. 5, p. 443-449, maio, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Soja.

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8.Imagem marcado/desmarcadoECHER, F. R.; DOMINATO, J. C.; CRESTE, J. E.; SANTOS, D. H. Fertilização de cobertura com boro e potássio na nutrição e produtividade da batata-doce. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 27, n. 2, p. 171-175, abr./jun. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, R. L. N. V. da; ARAUJO, G. G. L. de; SOCORRO, E. P. do; SANTOS, D. H. de S.; COSTA, V. dos S. Farelo de melancia forrageira em dietas para ovinos consumo e digestibilidade dos nutrientes. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 5.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 11.; SIMPÓSIO SERGIPANO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 1., 2008, Aracaju. Anais... Aracaju: Sociedade Nordestina de Produção Animal; Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2008. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  31/01/2018
Data da última atualização:  03/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FERRINHO, A. M.; NASSU, R. T.; ALDAI, N.; LAMAS, L. B.; FURLAN, M. de L. do N.; TODA, B. M.; UTEMBERGUE, B. L.; REZENDE, R. G. de; MUELLER, L. F.; FURLAN, J. de J. M.; ZANATA, M.; BALDI, F.; PEREIRA, A. S. C.
Afiliação:  Adrielle Matias Ferrinho, USP; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; Noelia Aldai, University of the Basque Country; Leire Bravo Lamas, University of the Basque Country; Maísa de Lourdes do Nascimento Furlan, USP; Beatriz Mayumi Toda, USP; Bruno Lapo Utembergue, USP; Romulo Germano de Rezende, USP; Lenise Freitas Mueller, USP; Joyce de Jesus Mangini Furlan, USP; Mariana Zanata, USP; Fernando Baldi, UNESP; Angélica Simone Cravo Pereira, USP.
Título:  Whole cottonseed, vitamin E and finishing period affect the fatty acid profile and sensory traits of meat products from Nellore cattle.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Meat Science, v. 138, p. 15-22, apr. 2018.
DOI:  10.1016/j.meatsci.2017.12.002
Idioma:  Português
Conteúdo:  This study investigated how different finishing periods and the inclusion of whole cottonseed and vitamin E in diets fed to feedlot cattle affect meat lipid composition and sensory traits of fresh beef and hamburgers. Fifty-four Nellore bulls were fed 3 different diets (C: control; WCS: 30% whole cottonseed; WCSE: 30% whole cottonseed plus vitamin E) during finishing periods of 83, 104, and 111 days. The inclusion of cottonseed did not affect saturated fatty acid levels (SFA), but increased the levels of certain polyunsaturated fatty acids (PUFA) in meat. The SFA levels and n-6/n-3 ratio increased over the length of finishing period. In general, meat products from animals fed the WCS and WCSE diets were more tender and juicier (P < 0.05); however, an off-flavor was detected by the panelists (P < 0.05). The sensory difference test results showed that the WCS hamburger flavor was not significantly different for the studied lengths of finishing period. Addition of 30% DM cottonseed in diets for cattle did not promote changes likely to affect human health, and it provided a more tender and juiciness meat, however differences in the off flavor were perceived only by panelist.
Palavras-Chave:  Antioxidant; Oilseed.
Thesaurus NAL:  lipid composition.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE24329 - 1UPCAP - DDPROCI-2018.00008FER2018.00023
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